96.000 km diabétesz

Véredényeink hosszúsága a testünkben 96 000 kilométert tesz ki. Ez a távolság kb. két és félszerese a Föld kerületének az Egyenlítőnél. Ekkora hosszúságú útról kell gondoskodnunk nap mint nap, hogy vérünk könnyen szállíthassa az oxigént egyes szerveinknek.
Ez akkor is nagy feladat, ha egészségesek vagyunk. És ha nem…

kozellenseg-a-cukorbetegseg3

A cukorbetegség számos szövődménye közül a legveszélyesebb az érelmeszesedés, amely érszűkülethez vezet. Ennek következménye a fájdalom a végtagokban, a rossz vérkeringés miatt az elégtelen vérellátás, ami lábcsonkolással, szívinfarktussal, agyvérzéssel végződhet.

Hogyan kerülhetjük el ezeket a súlyos betegségeket? Odafigyeléssel, önfegyelemmel, akarattal. A cukorbetegség orvosi-gyógyszerészi kezelésébe kiválóan besegítenek a gyógynövények is. A kezelés fő célkitűzései a vércukorszint csökkentése, illetve a szövődmények, mint például az érelmeszesedés megelőzése. A Világegészségügyi Szervezet (WHO) egyik kiugróan fontos kutatási területként emeli ki a diabétesz kezelésére szolgáló növényi szerek vizsgálatát. Hiszen az inzulin felfedezése előtt gyógynövényekkel kezelték a több ezer éve ismert cukorbetegséget.

Milyen gyógynövényeket használhatunk a cukorbetegség tüneteinek csökkentésére?

A vértisztító csalánlevél, a vércukorszintet csökkentő gyermekláncfűgyökér, a fekete áfonya levele és a katángkóró gyökere, melyeknek fontos szerepük van az erek tisztításában, a méregtelenítésben.

Ezekből a növényekből készül a Gyuri bácsi–féle Diabess-Györgytea teakeverék.

Gyuri bácsi cukorteáját már többezer cukorbeteg használja

Szabó Gyuri bácsi a Bükkben élő 83 éves füvesember, aki értő kezekkel nyúl a természet patikájához. A cukorbetegség az egyik „specialitása”. 10 éve ismeri a magyar cukorbeteg társadalom a Györgyteát, amelyet diabéteszes betegek fogyasztanak. Gyuri bácsi javasasszony nagymamájától örökölte a receptet, melyet aztán továbbfejlesztett. A Diabess-Györgyteát 1999-ben jegyezte be a Szabadalmi Hivatal, az OGYI (Országos Gyógyszerészeti Intézet) pedig 2006-ban törzskönyvezte.

Akik isszák, hálásak Gyuri bácsinak. Például a 69 éves budapesti Somfai Csaba:

„Tíz éve derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Egy éve iszom a Diabess – Györgyteát, és mára már tartósan 6 egység alatt tartom a vércukorszintem. Az orvosom is észrevette a csökkenést, és azt mondta, hogy látja, hogy nagyon jót tesz nekem ez a kiegészítő gyógymód. Természetesen folyamatosan szedem a gyógyszert, sokat mozgok, és diétázom is mellette. Most újra egészségesnek, sportosnak, fiatalosnak érzem magam!”

Íme, a recept: táplálkozzanak egészségesen, tartsák be az orvos utasításait, és igyák a Diabess-Györgyteát, hogy sikeresen kivédhessék a szövődményeket.

L. Szabó Zsuzsa
fitoterapeuta
Gyuri bácsi lánya

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

Itt a Györgytea mobil applikáció!

Már letölthető a Györgytea mobil applikáció, mely minden gyógynövénybarát kedvenc alkalmazása lehet.

Image
 
Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom