A cukorbetegség előszobája

A cukorbetegséget megelőző glükózintolerancia állapotában is segítségünkre vannak a gyógynövények. Kezdődő cukorbetegség esetén napi egy csésze erdei szederlevél teát kell fogyasztani étkezés után.

A cukorbetegségnek kezdetben sem tünetei, sem feltűnő jelei nincsenek. Gyakran alkalmi vérvételkor derül ki a meglepően magas cukorszint, mely sokszor semmilyen panaszt nem okoz. A rizikótényezők mellett a betegség kialakulásában jelentős szerepet játszhat a krónikus stressz, az alváshiány, az érzelmi traumák (családtag, munkahely elvesztése, komoly betegség) negatív hatása.

A cukorbetegségre hajlamosító tényezők

A diabétesz családi halmozódást mutat: a közvetlen felmenők cukorbetegsége esetén akár 40-60% is lehet a kialakulás kockázata. Az öröklődés mellett rizikót jelent a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, az alma típusú (deréktáji) elhízás, valamint a már kialakult krónikus betegségek (magas vérnyomás, magas koleszterinszint). Akinél egy vagy több kockázati tényező is fennáll, ellenőriztesse rendszeresen, legalább félévente-évente vércukorszintjét, táplálkozzon kiegyensúlyozottan, változatosan és mértékletesen, mozogjon minden nap.

A cukorbetegség előszobája

A cukorbetegséget megelőző állapotot szakkifejezéssel glükóz intoleranciának nevezik. Ekkor már felborul a szénhidrát-anyagcsere egyensúlya, étkezés után a vérben található cukormolekulákat az elégtelen mennyiségű vagy nem hatékony inzulin nem tudja megfelelően „bejuttatni” a sejtekbe, hogy ott a sejtműködéshez energiát szolgáltassanak. Ilyenkor megfigyelhető, hogy étkezés után a vércukorszint túlzottan megemelkedik, értéke 7,8 és 11 mmol/l között lehet.

11 mmol/l feletti értéknél már cukorbetegségről beszélünk. A diabéteszt megelőző állapot felfedezése esetén az időben elkezdett életmódváltás: az előírt étrend követése, a fizikai aktivitás növelése, a túlsúly egy részének leadása, a káros szokások elhagyása megfékezheti az állapotromlást, és hosszú időre kitolható, sőt akár el is kerülhető a cukorbetegség kialakulása. A testsúlycsökkentés érdekében többet kell mozogni, emellett kevesebb energiát kell bevinni a szervezetbe. Ehhez nyújtanak támogatást a  gyógynövények, pl. a savcsökkentő hatású fehér akácvirág vagy az anyagcserét gyorsító mezei katáng, tyúkhúr, és bodza, melyek  hozzájárulhatnak a túlsúly leadásához. A Mezei katáng teakeverékben ezek a növények is megtalálhatók.

Az erdei szederlevélből készült gyógytea segíthet a vércukorszint csökkentésében, a diéta mellett ebből is ajánlatos napi egy csészével elfogyasztani.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom