96.000 km diabétesz

Véredényeink hosszúsága a testünkben átlagosan 96 000 kilométert tesz ki. Ez a távolság mintegy két és félszerese a Föld kerületének, vagyis az Egyenlítőnek. Ilyen hosszú út „karbantartásáról” kell gondoskodnunk, hogy vérünk nap mint nap könnyen szállíthassa az oxigént, tápanyagokat, vizet, oldott tápanyagokat egész testünkben. Ez akkor is nagy feladat, ha egészségesek vagyunk. És ha nem…

kozellenseg-a-cukorbetegseg3

A cukorbetegség késői szövődménye közül az egyik legveszélyesebb az érelmeszesedés, amely érszűkülethez vezet, amelynek kialakulásában a megemelkedett vércukorszint mellett a magas vérnyomás, a vérzsírszint emelkedése, az esetleges túlsúly és a dohányzás is szerepet játszik. Az érszűkület következménye a fájdalom a végtagokban, a rossz vérkeringés miatti elégtelen vérellátás, ami akár szívinfarktushoz, agyvérzéshez is vezethet, illetve szükségessé teheti a láb csonkolását.

Hogyan kerülhetjük el ezeket a súlyos betegségeket? Odafigyeléssel, önfegyelemmel, akarattal. A cukorbetegség orvos által előírt, életmódterápiából és gyógyszeres kezelésből felépülő kontrollját kiválóan támogatják a gyógynövények is. A kezelés fő célkitűzései a vércukorszint csökkentése, és a szövődmények, mint például a szív- és érrendszeri elváltozások megelőzése.   Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik kiugróan fontos kutatási területként emeli ki a diabétesz kezelésére szolgáló növényi szerek vizsgálatát. Hiszen az inzulin felfedezése előtt gyógynövényekkel igyekeztek kezelni a több ezer éve ismert cukorbetegséget.

Milyen gyógynövényeket használhatunk a cukorbetegség tüneteinek csökkentésére?

Az erek tisztításában, a méregtelenítésben fontos szerepet kaphat a vértisztító csalánlevél, a vércukorszint szabályozását támogató gyermekláncfűgyökér, a fekete áfonya levele és a katángkóró gyökere.

Ezekből a növényekből készül a Gyuri bácsi-féle Diabess-Györgytea teakeverék.

Gyuri bácsi cukorteáját már többezer cukorbeteg használja

Szabó Gyuri bácsi a Bükkben élő 90 éves füvesember, aki értő kezekkel nyúl a természet patikájához. A cukorbetegség az egyik „specialitása”. Mintegy két évtizede ismeri a magyar cukorbeteg társadalom a Györgyteát, amelyet diabéteszes betegek fogyasztanak. Gyuri bácsi javasasszony nagymamájától örökölte a receptet, melyet aztán továbbfejlesztett. A Diabess-Györgyteát 1999-ben jegyezte be a Szabadalmi Hivatal.

Akik isszák, hálásak Gyuri bácsinak. Például a 69 éves budapesti Somfai Csaba:

„Tíz éve derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Egy éve iszom a Diabess-Györgyteát, és mára már tartósan 6 egység alatt tartom a vércukorszintem. Az orvosom is észrevette a csökkenést, és azt mondta, hogy látja, hogy nagyon jót tesz nekem ez a kiegészítő gyógymód. Természetesen folyamatosan szedem a gyógyszert, sokat mozgok, és diétázom is mellette. Most újra egészségesnek, sportosnak, fiatalosnak érzem magam!”

Íme, a recept: táplálkozzanak egészségesen, tartsák be az orvos utasításait, és igyák a Diabess-Györgyteát, hogy sikeresen kivédhessék a szövődményeket.


Lopes-Szabó Zsuzsa, fitoterapeuta, gyógynövényszakértő


Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom