Interjú Fejér Istvánnal, aki évek óta issza a Diabess-Györgyteát

Egy rendkívül fitt úriemberrel, Fejér Istvánnal beszélgettünk, aki cukorbetegen is aktív, mozgalmas életet él.

1_320x240Kérem, mutatkozzon be!

Badacsonytomajon töltöttem a gyerekkoromat – innen a Balaton szeretete. Másrészt apám itt volt gyógyszerész és ő táplálta belém: „fiam, a természet a legnagyobb patika”. Nyugdíjasként kétlaki vagyok – télen Budapesten, nyáron Tihanyban élek. Itt sokat horgászom, ami számomra a megnyugvást és kikapcsolódást jelenti. A gáziparban dolgoztam 43 évet. Területi igazgatóként mentem nyugdíjba 2006-ban, majd egy gázipari kft. egyik tulajdonosa lettem.

Versenyző hőlégballon pilóta is voltam 15 évig, így nagyon sok országba eljutottam. Még most is felszállok, de csak utasként. 70 éves leszek idén, így a nyugdíjasok mozgalmas életét élem.

Hogyan élt a cukorbetegség megjelenése előtt?

Nagyon aktív és stresszes életet éltem, dolgoztam, családos apa voltam, és hőlégballon pilótaként sokat sportoltam.

Hogy derült ki a cukorbetegsége?

Átéltem egy családi tragédiát, majd volt egy infarktusom és utána alakult ki. Jártam egy kötelező menedzserszűrésen – itt mutatták ki, az első terheléses cukorvizsgálat során, hogy 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Ekkor 55 éves voltam.

Akkoriban nem volt még annyira elterjedt a cukorbetegségről szóló információ, mint most. Nem volt internet, ahol rengeteget lehet olvasni, tájékozódni, más cukorbetegekkel beszélgetni, fórumozni. Azt mondták, hogy egy kicsit fogyni kell, kevesebb szénhidrátot fogyasztani. Akkor hagytam abba a hőlégballonozást.

Hogyan ismerte meg a Diabess-Györgyteát?

Az egyik tulajdonostársam a cégben bükkszentkereszti. Gyuri bácsi fölött lakik egy utcával. Egyszer mi is elkísértük azt a csoportot, akik mentek Gyuri bácsival sétálni a mezőre. Ezen ismeretség után elvittük a leletemet, ő ajánlotta nekem és én azóta is használom a teát. Már akkor is vettem és használtam emellett a veronikát és a tyúkhúrt a koleszterinemre. A felmenőim között ez egy problémás terület volt, így fontosnak tartom erre is odafigyelni.

Mit szól a háziorvosa ahhoz, hogy issza a Diabess-Györgyteát?

Az orvos csak gyógyszert javasolt. Én mondtam neki, hogy emellett a Diabess teát is fogom inni. Nem volt ellenvetése, sőt azt mondta, hogy nyugodtan ihatom. Előzetesen napi 2-szer 1 Meforalt kezdtem el szedni, és az évek során szerencsére az orvos az eredményeim alapján csökkentette az adagomat. Sőt azt is mondta, hogy azt látja, a májam és a vesém sokkal jobb állapotban van, mint a korombelieknek, akik csak gyógyszert szednek. És ez nyilvánvalóan az évekig tartó rendszeres gyógytea-fogyasztásnak köszönhető.

2_320x240Hogyan változott az életmódja a cukorbetegsége óta?

Előtte is figyeltem valamennyire az étkezésemre, de természetesen azóta jobban. Az átlagos éhgyomri cukorszintem 5,5. Kilenckor reggelizem, utána iszom meg a Diabess-Györgyteát heti 2-3 alkalommal. Negyedévente járok kontrollra, az orvossal egyetértésben csökkenthettem a napi gyógyszeradagomat. Ő is úgy látja, hogy mivel a rendszeres laboreredmények a koromnak megfelelőek és a szervezetem jól reagált a tea fogyasztására, folytathatom ezt a terápiát. Továbbra sem feledkeztem meg arról, hogy sokat kell mozognom, és oda kell figyelnem a rendszeres étkezésre.

További interjúk cukorbetegekkel:

Diabess történetek – Kormos Zoltánné
Diabess történetek - Kelemen Istvánné története
Ha nem teszek érte, nem fog csoda történni - Interjú Csendom Jánossal
Végre alacsonyabb a vércukorszintem - Interjú Buzás Lászlónéval

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

Itt a Györgytea mobil applikáció!

Már letölthető a Györgytea mobil applikáció, mely minden gyógynövénybarát kedvenc alkalmazása lehet.

Image
 
Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom