1991 óta november 14-én a cukorbetegekre gondol a világ

A diabétesz fenyegető terjedése miatt november 14-ét a Cukorbetegek Világnapjává nyilvánította a Egészségügyi Világszervezet.

A Cukorbeteg Világnap 2014 évi kampánya az első része annak a hároméves programnak, mely a helyes életmódra és a cukorbetegségre koncentrál. Ebben az első évben a Cukorbetegek Nemzetközi Egyesületének minden tevékenysége és információs anyaga az egészséges táplálkozás jelentőségére hívja fel a figyelmet, melynek ugyanolyan fontossága van a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, mint a szövődmények kivédésében.

A cukorbeteg világatlasz szerint ma 382 millió ember él cukorbetegséggel világszerte. 2035-re 592 millió lesz a számuk, azaz minden tizedik ember lesz cukorbeteg. Jelenleg még 316 millió embernél áll fenn a veszély, hogy megjelenik nála a betegség, amely szám 500 millióra fog növekedni pusztán egy generáción belül. Ami a legveszélyesebbé teszi ezt a “járványt”, az a tünetmentessége. A cukorbetegek fele nem is tudja, hogy ebben a betegségben szenved.

Ezek a tények és számok azonnali tetteket sürgetnek. A 2-es típusú cukorbetegség a legtöbb esetben megelőzhető, és a súlyos szövődmények is kikerülhetők helyes életmóddal.

1991-ota-november-14en-a-cukorbetegekre-gondol-a-vilag

A kampány fő üzenete, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen könnyű az egészséges életmódot választani, és milyen tudatos lépéseket tehet az egyén az étkezéssel kapcsolatban. Külön figyelmet szentelnek majd annak, milyen fontos a napot kezdő étkezés, a reggeli.

A kampány jelszava: Cukorbetegség: óvjuk jövőnket!

Fontos azonnali lépéseket tenni a jövő generációk egészsége érdekében és betegségben szenvedő cukorbetegek számára.

A kulcsfontosságú üzenetek a következők:

  • Vonzóvá tenni az egészséges táplálkozást.
  • Egészséges táplálkozás: dönts helyesen!
  • Az egészséges táplálkozás a reggelivel kezdődik.
Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom