Diabess – Györgytea Nap 2010

November 13-án hatodik alkalommal tartotta meg a Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület őszi rendezvényét, melyre idén is sok érdeklődő és egyesületi tag jött el.

A bágyadt őszi napsugarak még csalogattak a természetbe, de a múlt szombaton a főszerep a gyógynövényeké volt., mely az idén kiemelten foglalkozott a cukorbetegséggel. Épp ezért a Nemzetközi Diabétesz Világnap előtt egy nappal gyűltünk össze egyesületi tagok és érdeklődők egyaránt, szokás szerint az ELTE épületében Budapesten.

Mindnyájan tudjuk, hogy a téli, napfényben szűkös időszakra fel kell készülnünk nemcsak lelkileg, de fizikailag is, hogy az első nátha ne vegyen le a lábunkról. Ezért segítenünk kell a szervezetünknek például gyógynövényekkel és helyes táplálkozással, életvitellel. Ezt emelte ki előadásában Lopes- Szabó Zsuzsa, aki a gyógynövények hasznáról, a betegségek megelőzéséről és egészségünk megőrzéséről beszélt.

Professzor Dr. Kéry Ágnes egyetemi tanár az anyagcserebetegségekről tartott előadást kiemelve az elhízás, a magas koleszterinszint és a cukorbetegség kialakulásának okait, és ezek kezelését gyógynövények segítségével.

Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus a teljes értékű táplálkozásról ejtett szót bővebben kitérve a diabétesz életmódbeli, étrendi kezelésére és a cukorbeteg diétára.

Kőrösi Gyula manuálterapeuta a mozgás fontosságát emelte ki az egészségmegőrzésben, de nem csak szóban segített, hanem az előtérben kezelésbe is vette azokat a fáradt csontokat.

Végül Gyuri bácsit hallhattuk, aki a Diabétesz Világnap apropóján a cukorbetegségről beszélt bővebben. Arról, hogyan lehet kezelni és megelőzni azt, valamint, hogy a korai stádiumot hogyan lehet kitolni híres találmánya, a Györgytea segítségével. Szót ejtett továbbá a szövődmények megelőzésének fontosságáról, és a Diabess tea szerepéről ezen a téren.

A résztvevők nemcsak Gyuri bácsi könyveit, a Javasasszony Unokája és a Bükki Füvesember kiadványokat vehették meg kedvezőbb áron, hanem a Diabess teakeverékeket is. A rendezvényen újdonságként árusításra került Gyuri bácsi 2011. évi egészségvédő naptárja, amit mostantól egyesületi irodáinkban is megvásárolhatnak.

Az előadásokon kívül volt még lehetőség ingyenes vércukor és vérnyomás mérésre is. Gyuri bácsi nyilvános tanácsadása mellett a rendezvény végén szakított időt a személyes beszélgetésekre is.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy ezt a napot velünk töltötték, és örülünk annak, hogy egyre több érdeklődő, fiatal arcot látunk rendezvényeinken, hogy egyre többen használják, tanulják a gyógynövényeket.

Jövő ősszel ismét szeretettel várunk mindenkit egyesületi rendezvényünkön!

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom