A cukorbetegség veszélyezteti a látást

A cukorbetegeket számos súlyos, hosszú távú szövődmény fenyegeti. A Diabess-Györgytea egyik legnagyobb érdeme, hogy évekre kitolhatja a szövődmények, például a retinopátia kialakulását.

A cukorbetegség olyan krónikus anyagcserezavar, amelyben a vércukorszint rendellenesen magas. Ennek oka, hogy a vércukorszint szabályozásáért felelős inzulint a szervezet nem termeli elegendő mennyiségben, vagy az inzulin nem képes kellő hatékonysággal bejuttatni a cukrot a vérből a sejtekbe.

A megemelkedett vércukorszint idővel károsítja a kis- és nagyereket, idegeket, s ezzel súlyos, akár visszafordíthatatlan szövődmények kialakulásához vezethet. A szövődmények sokszor már a cukorbetegség felismerésekor fennállnak, hiszen a diabétesz akár évekig tünetmentes lehet, az érintettek nem érzik meg a tartósan magas vércukorszintet.

Hogyan károsíthatja a cukorbetegség a látást?

A szem vérereinek károsodása a látás elvesztését okozhatja (retinopathia diabetica). A retina a szem ideghártyája, ahová a szemlencsén keresztül a külvilágból érkeznek a képek, melyeket az ideghártya elektromos impulzusokká alakít, hogy azután a látóideg továbbítsa azokat az agyba. Ha nem történik meg ez az átalakítás, az agyunk nem kapja meg az információt, és elveszítjük látásunkat.

A szemészeti szövődmények lassan alakulnak ki, és évekig nem okoznak semmilyen panaszt. Az 1-es típusú cukorbetegeknél több évtizede tartó betegség után nagyon gyakori a retina bizonyos fokú elváltozása. Emellett a 2-es típusú cukorbetegek is érintettek, pontosan a cukorbetegség késői felismerése miatt sokszor már a diagnóziskor kimutatható a retina kismértékű károsodása. A betegség előrehaladtával a szembetegségek is egyre gyakoribbá válnak, rosszul beállított vércukorszint vagy kezeletlen cukorbetegség esetén sokszor vaksághoz vezetnek.

A betegség úgy alakul ki, hogy a retina egyes részei megvastagodnak, a vérkeringés és a sejtek oxigénellátása rosszabbodik, a károsodott erek fala áteresztővé válik és új, kóros erek képződnek. Ezek a látást jelentősen rontó vérzések forrásai lehetnek. A hegesedő szövetek azután deformálják a retinát, mely ennek következtében leválhat, teljes vakságot okozva.

Mivel a szembetegségek anélkül alakulnak ki, hogy panaszokat okoznának, rendkívüli jelentősége van a megelőzésnek, a rendszeres orvosi ellenőrzésnek. A cukorbetegség kezdetén érdemes egy állapotfelmérést végeztetni, a szemorvosnál célzott kivizsgálást kérni a fennálló cukorbetegség miatt. A szakorvos állapítja meg, hogy van-e elváltozás, és a megfigyelés mellett szükség van-e bármilyen kezelésre.

A cukorbetegek számára legfontosabb szemvizsgálatok

Cukorbetegek esetében legalább évente egy szemfenék vizsgálatra, illetve érfestéses vizsgálatra van ahhoz szükség, hogy kellő időben elvégezhesse az orvos a megfelelő beavatkozást. Lézeres és egyéb beavatkozások akkor válhatnak szükségessé, ha a szakorvos a látást veszélyeztető elváltozások kialakulását veszi észre. A szemműtétek nem kockázatmentesek, ezért mindenképp igyekezni kell elkerülni őket.

A retinopátia kockázata csökkenthető, kialakulása késleltethető az alapbetegség, vagyis a cukorbetegség kezelésével. A vércukor normál tartományban tartása alapvető fontosságú a szövődmények elkerüléséhez.

A 100%-ban természetes összetevőkből álló Diabess-Györgytea egyik legnagyobb érdeme, hogy segíthet a vércukorszint beállításában, és ennek révén elkerülhetővé teheti, vagy hosszú-hosszú évekre kitolhatja a szövődmények, például a retinopátia kialakulását.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom