Karácsonyi ajándékötletek cukorbetegeknek

Cukorbeteg szeretteink, barátaink éppúgy ezerfélék, mint nem cukorbeteg ismerőseink. És persze senki nem szereti, ha a betegségére emlékeztetik, így aztán ne tesztcsíkot és gyógypapucsot vásároljunk karácsonyra, bármennyire hasznosnak is éreznénk. Vannak sokkal jobb ötleteink.

karacsonyi-ajandekotletek-cukorbetegeknek

Sportra fel!

Minden olyan ajándék nagyon ösztönző lehet, ami segít a rendszeres mozgást, sportolást beiktatnia mindennapokba. Ilyen például egy fürdő- vagy uszodabérlet, esetleg egy ajándékkupon egy sportruházati boltba. Egy pulzusmérő óra örömteli ajándék a szenvedélyes futóknak, egy lépésszámláló pedig azoknak, akik inkább sétálni szeretnek. Ugyanúgy örömet okozhat egy jógabérlet vagy akár egy tánckurzus is. Az a lényeg, hogy az ajándék illeszkedjen a megajándékozott személyiségéhez, hobbijaihoz. Ne pedagógiai célból vásároljunk ajándékot: egy túlsúlyos barátnőnknek, aki életében nem ment konditerem közelébe, ne fitnessbérletet vegyünk, hanem puhatoljuk ki, hogy mi az a mozgás, ami vonzza. Ha például kirándulni szeret, meglephetjük egy színes hátizsákkal, ha a salsa a mindene, vigyük el tánctanfolyamra.

Konyhai meglepetések

Vannak, akik szeretnek hasznos konyhai eszközöket kapni ajándékba, mások ki nem állhatják, tehát csak akkor próbálkozzunk ilyesmivel, ha az illető valóban szeret főzni, a konyhában sürögni-forogni. A cukorbetegek számára egy jó minőségű digitális mérleg nagyban megkönnyíti a főzést, de jó ajándék lehet egy wok, egy gyümölcscentrifuga vagy formatervezett ebédhordó doboz is. Egy speciális főzőtanfolyam szintén jó ötlet, ma már diétás és kifejezetten cukorbetegekre szabott kurzusokat is lehet találni. A diétás vagy cukorbetegeknek szóló szakácskönyvek is azoknak valók, akik különben is szeretnek sütni-főzni, őket biztosan le lehet venni a lábukról egy-egy gyönyörű fotókkal illusztrált összeállítással.

Szépségápolás speciális igényekre

A cukorbetegek bőre gyakran érzékeny, száraz. Ha biztosan tudjuk, hogy nem allergiás az illető, egy, a kedvenc parfüméhez igazított parfümös testápolóval biztosan örömet fogunk szerezni neki. Ha allergiás, akkor minőségi antiallergén kozmetikumok jöhetnek szóba, és érdemes feltérképeznünk a speciálisan cukorbetegeknek ajánlott krémeket is. Prémium minőségű pedikűrös készlet (olyan, amivel egy pedikűrös szakember is dolgozik), szintén hasznos lehet. És persze jöhetnek a pihe-puha színes, vastag gyapjúzoknik, melyek védik a lábat a sérüléstől. Családon belül, ha el tudunk együtt menni próbálni, egy lapos sarkú, csinos, kényelmes bőr cipő vagy csizma is nagyon jó ajándék.

Ajándékötletek gourmandoknak

Mi jut erről elsőre eszünkbe? Diabetikus desszertek, édességek. Bár ez a könnyebbik út, persze a diabetikus édességek is működhetnek, de csak akkor, ha pontosan tudjuk, hogy milyen mesterséges édesítőszert preferál az illető, mert ehhez igazodnia kell az ajándéknak is. A karácsonyi vacsorát is fel lehet dobni saját készítésű vagy speciális cukrászdában vásárolt cukormentes desszertekkel, süteményekkel (jobb helyeken nem csak az édesítő fajtáját, de egy-egy szelet pontos szénhidráttartalmát is kiírják). De persze van olyan ínyenc, aki nem édesszájú: számukra különleges sajtok, fűszerek, egzotikus alapanyagok is szóba jöhetnek, csak előzetesen tanulmányozzuk végig alaposan a csomagolást. A teaimádókkal könnyű dolgunk lesz, őket olyan teakülönlegességekkel érdemes meglepni, melyeket nem kell ízesíteni, hanem önmagukban is ízletesek és egészségesek. Bátran válasszunk gyógynövényteákat, például Gyuri bácsi Diabess-Györgyteáját, mely kifejezetten cukorbetegeknek ajánlott, vagy tea-szakboltból beszerezhetünk eredeti, szálas fehér vagy zöld teákat is, melyek egy egészen már minőséget képviselnek, mint egy közönséges, egyszerűbb filteres tea.

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom