Terhességi cukorbetegség

A terhességi cukorbetegséget általában elegendő diétával és testmozgással kezelni, szülés után magától ″elmúlik”. A gyógynövények közül az erdei szederlevél segíthet a kívánt vércukorszint elérésében. Napi egy csészével kell inni belőle étkezés után.

A terhességi cukorbetegség azt jelenti, hogy a terhesség alatt a várandós kismamának nem kívánt mértékben megemelkedik a vércukor szintje. Ez az állapot is a 2-es típusú cukorbetegséghez hasonlít, mivel az inzulin elválasztás-beépülés együttes folyamatát érinti.

A szülés után általában elmúlik, visszaáll az egészséges állapot, de azért érdemes időközönként ellenőrizni a cukorszintet.

Mitől alakul ki? A terhesség alatt megnő az ösztrogén és a progeszteron hormon termelése, ami a zsírszövetek szintézisét befolyásolja, így a szervezet rezisztenssé válik az inzulinra. Gyakran csak a terhesség 6. hónapjában alakul ki, mert ekkor növekszik meg jelentősen az említett hormonszint.

terhessegi-cukorbetegseg

Kezelése:

Többnyire elég diétával és megfelelő testmozgással csökkenteni a vércukor szintjét.Ha ez mégsem hozza meg a kívánt eredményt, az orvos inzulin bevitelt ajánl, mely szigorú és rendszeres cukormérést igényel. Tablettát a magzatra gyakorolt nem kívánt mellékhatások miatt ilyenkor nem adnak.

Kezelés gyógynövényekkel:

A gyógynövényekkel kapcsolatban óvatosságra intjük az anyukákat, hiszen a magzatnak nincs különálló vérkeringése, a baba az édesanya vérkeringésébe kapcsolódva jut táplálékhoz, oxigénhez. Így közvetlenül szívja fel az anya vérén keresztül mindazt, amit a mama fogyaszt, ezért bizonyos gyógyteákat nem ajánlunk.

Ezen okból nem javasoljuk a terhesség és szoptatás alatt a Diabess-Györgyteát, a bükki füvesember teakeverékét, melyet a cukorbetegség kezelésére állított össze. Azonban helyette nyugodtan iható a vércukor szintet csökkentő szederlevél tea napi egy csészével étkezés után.

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom