Cukorbeteg világnap 2013

A diabétesz terjedése miatt november 14-ét a Cukorbetegek Világnapjává nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet. Az idei év jelszava: védjük a jövőnket!

A diabétesz fenyegető terjedése miatt 1991-ben november 14-ét a Cukorbetegek Világnapjává nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség. A dátum Frederick Banting és Charles Best 1922-es híres felfedezésének, a mesterséges inzulinnak állít emléket.

Azóta minden évben van egy különleges, a cukorbetegséghez kapcsolódó téma. Az 2009-2013 közötti időre ez volt a jelszó: Cukorbetegség: megelőzés és felvilágosítás. Az idei év jelszava: védjük a jövőnket!

cukorbeteg-vilagnap-2013

A cukorbetegség világszerte a 21. század egyik legnagyobb egészségügyi problémája. Jelenleg 371 millió cukorbeteget tartanak nyilván és 280 millióra becsülik a veszélyeztettek számát. Magyarországon 1 millió ember cukorbeteg, 500 000 a nyilvántartottak száma. 2030-ra félmilliárd ember lesz cukorbeteg az előrejelzések szerint. A diabétesz és szövődményei könnyen elkerülhetők, ehhez megfelelő módszerek állnak már rendelkezésre, melyek bizonyítottan segítenek elkerülni a betegséget és nem járnak különösebb költségekkel. Mindenki érintett és mindenki felelős azért, hogy megvédjük a jövőnket.

A kampány keretében kisebb helyi közösségek közreműködését kérte a két nagy világszervezet annak céljából, hogy az emberekben tudatosuljon: a cukorbetegség az egész társadalom problémája, olyan komoly és messzire ható következményekkel, mely mindnyájunkat érint. Helyi szintről globális szintre emelték a kampányt, hogy hangsúlyozzák: egyszerű intézkedések és akciók sokasága jelentős változást hozhat a cukorbetegeknek és a veszélyeztetett embereknek egyaránt.

Az idei év 4 kulcsfontosságú üzenete ez volt:

  • A legveszélyeztetettebb országok a legnépesebbek: Kína, India, USA, Brazília.
  • Minden második ember cukorbeteg és nem tud róla: lehet, hogy Ön is köztük van?
  • Ismerjük meg a cukorbetegséget és szövődményeit.
  • Ne közösítsük ki a diabétesszel élőket!
Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom