Előzzük meg a szövődményeket Egy Csepp Figyelemmel!

A Györgytea már egy éve, 2018 májusától együtt dolgozik az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal.

Az Egy Csepp Figyelem idei, május végi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy mik lesznek az alapítvány legfontosabb rendezvényei, képzései a közeljövőben, és hogy mely pontokon kapcsolódik be partnerként a Györgytea is az eseményekbe. A rendezvény két házigazdája Erős Antónia, az alapítvány létrehozója és Szellő István volt.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idei sajtótájékoztatóján a cukorbetegség szövődményeinek megelőzésén volt a hangsúly: A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint évente több mint 3600 cukorbeteg lábát kell amputálni, vagyis naponta 10 ember veszti el alsó végtagját. A betegek többségénél idegbántalom áll az amputációk hátterében, jelentős részük megelőzhető lenne” – hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén. Kiderült az is, hogy világviszonylatban minden harmadik cukorbeteg szenved valamilyen fokú szemészeti szövődménytől is, így a diabétesz a leggyakrabban vaksághoz vezető betegség.

„Ezek az adatok sokkolóak, hiszen a 2-es típusú cukorbetegség rizikója kis odafigyeléssel és megfelelő életmóddal csökkenthető, míg a kialakult betegség karbantartható, a szövődmények pedig megelőzhetőek lennének” – nyilatkozta Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea Kft. ügyvezetője, és hozzátette, hogy a megfelelő gyógynövények használata minden fázisban segítséget nyújthat.

A rendszeres szűrések mellett fontos, hogy az emberek tudjanak arról, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget meg lehet előzni. Ennek jegyében folytatódnak az alapítvány országos szűrései Egyszer Élünk Körút néven. A sárga szűrősátrak idén is ott lesznek az ismert futóversenyeken, fesztiválokon és családi napokon: bárki megméretheti vércukrát, vérnyomását, véroxigén-, és koleszterinszintjét. A szűrőkörút egyes állomásain a Diabess-Györgytea szakértői személyre szabott fitoterápiás tanácsadást tartanak az érdeklődőknek.

  • Június 5.: Szépkorúak Sportfesztiválja, Cegléd
  • November 17.: Egy Csepp Világnap, Budapest


Idén folytatódik a KiDS iskolai oktatási program, melyet a Nemzetközi Diabétesz Szövetség 6-14 éves gyerekek, szüleik és tanáraik számára hozott létre a cukorbetegséggel kapcsolatos ismeretterjesztés céljából. A KiDS tavaly egy úgynevezett pilot programmal indult, melyben 5 iskola vett részt, és a cukorbetegség megismerésére, a 2-es típusú diabétesz megelőzésére és a diabétesszel élő gyerekek elfogadására irányult.
A KiDS mellett tovább folytatódik az alapítvány másik ingyenes képzése, a már több mint 5 éve futó Belevalók program, mely az óvodapedagógusokat és a tanítókat készíti fel a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra. Eddig 51 állomáson csaknem 3600 pedagógus szerzett ismereteket a cukorbeteg kicsik gondozásáról.

A Györgytea részt vesz az alapítvány egyik legnépszerűbb programjában, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, ahol idén is 5 döntős kreációt választott ki a Bechmann György cukrászmester által vezetett zsűri. Nyáron indul a hobbicukrászok háziversenye, ahol a Diabess-Györgytea idén is különdíjban részesíti a legfinomabb, gyógynövényes alapanyaggal készült cukormentes tortát.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot november 17-én, vasárnap rendezik meg, neves fellépőkkel, ingyenes szűrésekkel és gasztroprogramokkal. Aki érdeklődik a kiegészítő gyógymódok iránt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy Szabó Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa a cukorbetegség tüneteinek és szövődményeinek gyógynövényes enyhítéséről és a Diabess-Györgyteáról tart majd előadást. A Diabess-Györgytea standnál fitoterápiás szakértők személyre szóló gyógynövényes tanácsadással, kóstoltatással várják majd a látogatókat.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom