Háziversenyre fel!

Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny 2018. Pályázati felhívás hobbicukrászoknak

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt lelkes hobbicukrászoknak.

A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú torta megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül. Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: számukra nem javasolt a hozzáadott cukorral készült édességek fogyasztása. A program azonban azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

Ajánlott alapanyagok

A minél egészségesebb sütemény elkészítése érdekében a szervező fél előzetesen elkészítette a felhasználható alapanyagok ajánlott listáját. Kattintson az Egy Csepp Figyelem Alapítvány oldalára az alapanyaglista eléréséhez!

A versenyzők nem használhatnak finomlisztet, keményítőt, hozzáadott cukrot (répacukor, nádcukor, szőlőcukor, gyümölcscukor, gyümölcskivonatok, méz), mesterséges édesítőszert, cukorhelyettesítőt (kivéve a cukoralkoholok közül a xilitet és az eritritet). A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket sem tartalmazhatnak.

A listában felsoroltakon kívül egyéb alapanyagok is használhatók, amelyeknek alkalmasságát az alapítvány dietetikusa értékeli. Idén különdíjért is versenghetnek azok a torták, amelyeknek az alapanyagai között megtalálható valamely gyógynövény.

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny díjai

Fődíj: a háziverseny fődíja egy értékes KENWOOD professzionális konyhai robotgép.

A különdíjak: a legkreatívabb recept megalkotója különdíjban részesül a Dcont® okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. jóvoltából.

Idén első alkalommal egy másik különdíjért is versenghetnek azok az indulók, akiknek tortájában az alapanyagok között megtalálható valamely gyógynövény. A különdíjat elnyerő versenyző a Diabess-Györgytea ajándékcsomagját kapja.

A 2017-es győztes, Jéga-Szabó Anna: Fekete-erdei könnyű álom elnevezésű tortája

Nevezési feltételek

A versenyre nevezni személyenként 1 recepttel és az elkészített torta fotójával lehet, amelyet a haziverseny@egycseppfigyelem.hu e-mail címre küldhetnek a jelentkezők.

Nevezési határidő: 2018. szeptember 16. vasárnap. A nevezés díjtalan, egy pályázó egy tortával nevezhet.

Minden nevező írásos visszaigazolást kap receptje beérkezéséről. A recept kötelező formátuma Word dokumentum, a leírásban a felhasznált alapanyagok pontos megnevezése és mennyisége mellett a torta elkészítésének folyamatát is ismertetni kell.

Az alapanyagok jellemzői szerepeljenek a receptben (pl. tejszín 30% zsírtartalom, kakaópor 20-22% kakaóvaj-tartalommal stb.), de a nevezőknek nem kell kiszámolniuk a sütemény tápértékadatait.

A beküldött receptek és fotók alapján a zsűri kiválaszt 10 tortát, amelyet előreláthatóan október elején mutatnak be készítőik a döntőbizottság előtt. Ezen a néhány órás időtartamú eseményen, melyre Budapesten, egy belvárosi helyszínen kerül sor, a zsűri kiválasztja és kihirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny győztesét. A háziversenyre nem pályázhat sütöde, cukrászda vagy egyéb, édesség előállításával foglalkozó üzem/vállalat alkalmazottja.

A zsűri tagjai

  • Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, a zsűri elnöke
  • Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese 2013-ban és 2014-ben
  • Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Terápiás Dietetikus Munkacsoportjának vezetője, vezetőségi tag
  • Lopes-Szabó Zsuzsa, a Diabess-Györgytea képviseletében
  • Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa

A díjátadást Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója vezeti.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom