Magyarország Cukormentes Tortája 2019 – háziverseny hobbicukrászoknak

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt lelkes hobbicukrászoknak.

A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú torta megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül. Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: számukra nem javasolt a hozzáadott cukorral készült édességek fogyasztása. A program azonban azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

Ajánlott alapanyagok

A minél egészségesebb sütemény elkészítése érdekében a verseny szervezője előzetesen elkészítette a felhasználásra ajánlott alapanyagok listáját. Kattintson az Egy Csepp Figyelem Alapítvány oldalára az alapanyaglista eléréséhez!

A versenyzők nem használhatnak finomlisztet, keményítőt, hozzáadott cukrot (répacukor, nádcukor, szőlőcukor, gyümölcscukor, gyümölcskivonatok, méz), mesterséges édesítőszert, cukorhelyettesítőt (kivéve a cukoralkoholok közül a xilitet és az eritritet). A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket sem tartalmazhatnak.

A listában felsoroltakon kívül egyéb alapanyagok is használhatók, amelyeknek alkalmasságát az alapítvány dietetikusa értékeli. A fődíj mellett idén is versenghetnek különdíjért azok a torták, amelyeknek az alapanyagai között megtalálható valamely gyógynövény.

A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny díjai

  • Fődíj: a Beurer Medical Hungary Health Manager csomagja.
  • A legkreatívabb recept megalkotója a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagját kapja.
  • Diabess-Györgytea különdíj a legjobb gyógynövényes receptért: az alapítvány 2019-ben ismét keresi azt a pályaművet, melynek alapanyagai között gyógynövény is szerepel.
  • További díjak: a verseny 10 döntőse egészség-ajándékcsomagot kap (többek közt gyógyteákkal, mérőeszközökkel).

 

A 2018-as Diabess-Györgytea különdíjas, Kunsági Gabriella Szép kis mákvirág elnevezésű tortája

2018-ban a Körtés csokoládémousse torta lett a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese, melyet a budapesti Erdődi Zsófia alkotott meg. A Diabess-Györgytea különdíját a legjobb gyógynövényes alapanyagú tortáért Kunsági Gabriella kapta.

Nevezési feltételek

A versenyre nevezni személyenként egy recepttel és az elkészített torta fotójával lehet, amelyet a haziverseny@egycseppfigyelem.hu e-mail címre küldhetnek a jelentkezők. Minden nevező írásos visszaigazolást kap receptje beérkezéséről.

Nevezési határidő: 2019. szeptember 15. A nevezés díjtalan, egy pályázó egy tortával nevezhet.

A receptet Word dokumentumként kell leadni, a leírásban a felhasznált alapanyagok pontos megnevezése és mennyisége mellett a torta elkészítésének folyamatát is ismertetni kell. Az alapanyagok jellemzői szerepeljenek a receptben (pl. tejszín 30% zsírtartalom, kakaópor 20-22% kakaóvaj-tartalommal stb.), de a nevezőknek nem kell kiszámolniuk a sütemény tápértékadatait.

A beküldött receptek és fotók alapján a zsűri kiválaszt 10 tortát, amelyet előreláthatóan október elején mutatnak be készítőik a döntőbizottság előtt. Ezen a néhány órás időtartamú eseményen, melyre Budapesten, egy belvárosi helyszínen kerül sor, a zsűri kiválasztja és kihirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája Háziverseny győztesét. A háziversenyre nem pályázhat sütöde, cukrászda vagy egyéb, édesség előállításával foglalkozó üzem/vállalat alkalmazottja.

A zsűri tagjai

  • Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, a zsűri elnöke
  • Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese 2013-ban, 2014-ben és 2018-ban
  • Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Terápiás Dietetikus Munkacsoportjának vezetője, vezetőségi tag
  • Lopes-Szabó Zsuzsa, a Diabess-Györgytea képviseletében
  • Pető Adrienn, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa
  • Közönségzsűri

 

A díjátadást Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója vezeti.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom