Cukorbeteg eszközök

Az inzulinpumpa egy mobiltelefonhoz hasonló kis készülék, amely folyamatosan és automatikusan bejuttatja a cukorbeteg bőre alá az inzulint a beállított adagolás szerint. A bőr alá vékony, rugalmas csövecskén keresztül jut be az inzulin, a pumpát kis övtáskában, rejtett zsebben vagy övre rögzítve is lehet viselni. Használata nem fájdalmas, nem kényelmetlen, a szerelék cseréje sem kellemetlenebb az egyéb cukorbeteg eszközök használatánál. Az inzulinpumpa napi 480 adagra bontva (3 percenként) adagolja a beteg számára egyedileg beállított dózist, amely folyamatosan igazítható a felhasználó napirendjéhez, étkezéseihez, fizikai aktivitásához illesztve. A napi néhány alkalommal, pennel beadott inzulinhoz képest az inzulinpumpával történő adagolás sokkal pontosabban „másolja” a természetes inzulinhatást, és a precíz beállításoknak köszönhetően akár kisgyermekek, kis inzulinigényű páciensek inzulinpótlása is megoldható vele. A sikeres pumpás kezelés feltétele a napi többszöri vércukorszintmérés. Az inzulinpumpás kezeléssel kivédhetők a vércukoringadozások, javul az anyagcserekontroll és a HbA1c szint. A pumpával a cukorbeteg szabadabban mozog, rugalmasabban módosíthatja napirendjét, igazíthatja inzulinigényét akár megterhelő fizikai munkához, intenzív sportoláshoz is. A pumpahasználók túlnyomó része jelentős életminőség-javulásról számol be. A pumpa csak azonnal hasznosuló ultragyors inzulint adagol, így folyamatosan viselni kell, legfeljebb 1-2 óra időtartamra vehető le. Hátránya, hogy technikai hiba, nem megfelelő használat esetén gyorsan felugorhat a vércukorszint. A higiéniára folyamatosan oda kell figyelni, és a pumpa beállítása a cukorbeteg, ill. gyerekeknél a szülő/gondozó részéről is tájékozottságot, felkészültséget igényel. Hazánkban az 1-es típusú cukorbetegek bizonyos feltételek teljesülése esetén támogatott formában juthatnak hozzá a pumpához és kellékeihez. A pumpás cukorbetegeket rendszeres szakorvosi felügyelet, a gyártó cég 0-24 órás ügyfélszolgálata segíti.

A vércukor önálló ellenőrzésének legkorszerűbb módja az úgynevezett „folyamatos szövetiglukóz-monitorozási rendszer”, angol rövidítéssel CGSM. Az eszköz bőr alá benyúló kis szenzora (egy elektróda) a sejtek közötti folyadék glukóztartalmát méri meg néhány percenként, akár egy egész héten keresztül. A napi 2-3 alkalommal történő ujjbegyből történő méréssel kalibrálva a szenzor megbízhatóan mutatja a cukorértékeket. Az adatokat egy jeladón keresztül továbbítja mobiltelefonra, illetve azok a szenzor online alkalmazásában is elérhetők. Ez rendkívüli segítség a cukorbetegnek és a hozzátartozóknak – időben észlelhető, elkerülhető például az éjszakai veszélyes hipoglikémia. A szenzorral rögzített adatmennyiség, az abból elkészíthető statisztikai mutatók alapján a kezelőorvos jó képet kap a terápia sikerességéről. Mivel a szenzor időben némileg elcsúszva mutatja a tendenciákat, a kezelés módosítása esetén ellenőrizni kell ujjbegyből a vércukorszintet. A szenzor sikeres használatához a beteg (hozzátartozó) előzetes edukációja szükséges. A megfelelően alkalmazott szenzor jelentősen javíthatja a cukorbetegek életminőségét. Magyarországon az 1-es típusú cukorbetegek számára bizonyos feltételek teljesülése esetén emelt (98%) vagy normatív (80%) százalékkal érhető el a szenzor.

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom