Más a cukorbetegek immunrendszere?

Az immunrendszer megfelelő működése biztosítja a szervezet egészségét, hibátlan működését, a betegségek elkerülését. Meggyengülése esetén felborul az egyensúly, és kóros folyamatok kezdődhetnek. Bár mai tudásunk szerint a cukorbetegség nem károsítja direkt módon az immun-védekező rendszert, az anyagcsere felborulása miatt egyes mikroorganizmusok könnyebben szaporodnak a szervezetben.

a-cukorbetegek-immunrendszere-mas

Szervezetünk belső egyensúlyának megóvására védekező rendszer jött létre, melynek feladata a szervezetbe bekerülő idegen anyagok felismerése, közömbösítése. Ezt a rendszert immunrendszernek nevezzük. Sejtjei részben a vérben keringő fehérvérsejtek, részben kötőszöveti sejtek, de az immunrendszerhez tartozik egész nyirokrendszerünk, illetve több szervünk, például a csecsemőmirigy és a lép is.

Miben különbözik a cukorbetegek immunrendszere?

A cukorbetegség két típusa közül az inzulinfüggő 1-es típus autoimmun betegség, amelyben a hasnyálmirigy inzulintermelő béta sejtjeit a szervezet egy kóros immunválasz miatt elpusztítja.

A gyakoribb 2-es típusú diabétesz nem autoimmun jellegű. Bár a cukorbetegség nem gyengíti le az immun-védekező rendszert, sajnos a fertőzéseknek való fokozott kitettséggel minden cukorbetegnek számolnia kell. A lassabb sebgyógyulás, a nehezen múló, gyakran visszatérő gombás bőr- és körömfertőzés nem csak kellemetlen, hanem súlyos szövődmények melegágya lehet.

Megfelelő diétával, kiegyensúlyozott táplálkozással, a vércukorszint normálishoz közelítő értéken tartásával sokat javíthat a beteg a helyzetén. A cukor és a finomított szénhidrát bevitelének kerülésével, magas élelmi rost-tartalmú étrend követésével, testmozgással és az előírt orvosi kezelés követésével karbantartható a vércukorszint.

Gyógynövények a vércukorszint kiegyensúlyozására, az immunrendszer erősítésére

A gyógynövények jótékonyan járulhatnak hozzá a több pilléren nyugvó kezeléshez. A  Diabess-Györgytea komponensei segíthetnek a vércukorszint csökkentésében, a szövődmények kivédésében.

Ha az immunrendszer erősítése a cél, napi rendszerességgel fogyasztható a Diabess-Györgytea mellett a  csipkebogyó, a kakukkfű, az erdei szederlevél teája. Ezekből napi 1-3 csészével fogyaszthat a cukorbeteg, akár víz helyett. Minden magas C-vitamin tartalmú gyümölcs és zöldség is segíti immunrendszerünket: citrom, narancs, zöldpaprika, savanyú káposzta, cukorbetegek esetében a szénhidráttartalom beszámításával fogyasztva.

A stressz elkerülése erősíti immunrendszerünket

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a stressz kerülése, a kiegyensúlyozott lelkiállapot. Bizonyított tény, hogy egy-egy pozitív érzés, élmény hatására olyan erős lökést kap immunrendszerünk, mellyel csökken az esélye a kóros folyamatok elindulásának.

Kapcsolódó cikkek:
A Diabess-Györgytea története
A Diabess-Györgytea összetétele
Mit ihat a cukorbeteg?

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom