Íme az ország döntős cukormentes tortái

Az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcs az eper, ami örök kedvenc, így nem csoda, hogy a Magyarország Cukormentes Tortája verseny elődöntőjén előkelő helyezést ért el. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, rengeteg ízletes és különleges alkotás között kellett kiválasztaniuk az 5 legjobbat, ami a döntőbe juthatott.

A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el 2012-ben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra. A zsűri tagjai között szerepel többek között Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója, a zsűri elnöke pedig Nándori László aranykoszorús cukrászmester.

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan édességek is szerepeltek, melyek ötvözték az extrém összetevőket – úgymint csipkebogyóliszt, som, édesburgonya, cékla, yuzu, tonkabab, vagy napraforgókrém – a klasszikus alapanyagokkal vagy az egyik legismertebb gyógynövénnyel, a kamillával.

A döntős torták:

Szecsői mámor – Hisztéria cukrászda, Tápiószecső
Ami pisztácia – AMI Süti Kft. Monor
Kicsi mogyoró- Virág cukrászda, Szeged
Csicsíjja – Virág cukrászda, Szeged
Szentivánéji álom – Ludwig & Mentesi Kft. Pilisszentiván

A zsűri június végén választja ki a nyertest, így az ország győztes cukormentes tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség.
Idén előszőr a Diabess Kft. különdíjat ajánlott fel a legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítőjének.

Gratulálunk a döntősöknek!

Elindult a hobbicukrászok versenye

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny mellett idén is meghirdette az Alapítvány a háziversenyt, melyen a legfinomabb és a legegészségesebb otthon készült tortát díjazzák. A zsűri tagjai között lesz immár harmadik alkalommal Lopes-Szabó Zsuzsa is, aki a legfinomabb, gyógynövény felhasználásával alkotott torta különdíját adja át. link

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom