Kérdések és válaszok a Diabess – Györgytea teakeverékkel kapcsolatban

Cukorbetegség a számok tükrében

A KSH adatai alapján hazánkban több mint 1,1 millió felnőtt és több mint 5 ezer gyermek élt 2019-ben cukorbetegséggel. A diagnosztizált cukorbetegek 4 százaléka 1-es, 96 százaléka 2-es típusú diabéteszes. Van olyan előrejelzés is, mely szerint még óvatos becslés alapján is 2027-re a magyar lakosság 20-70 év közötti korosztályában már minden tizedik ember cukorbeteg lesz! Ez sajnos nem túl biztató adat. Mégis, mi vezet ahhoz, hogy kialakuljon a 2-es típusú diabétesz?

A pontos oka nem ismert, de nagyobb valószínűséggel fordul elő az alábbi esetekben:

  • Túlsúly vagy elhízás
  • A cukorbetegség előfordulása több családtagnál
  • Terhességi cukorbetegség a kórelőzményben
  • 4 kg-nál nagyobb súlyú gyermek szülése a kórelőzményben
  • Hasi típusú elhízás (haskörfogat férfiak esetében 94, nőknél 80 cm-nél nagyobb)
  • Magas vérnyomás

(Forrás: http://www.diabet.hu/info.aspx?web_id=&sp=161 )

Hogyan előzhető meg a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása?

Az adatokat olvasva bizonyára mindenkiben felmerül ez a kérdés. Biztos választ és titkos módszert sajnos mi sem ismerünk erre. „Az unalomig ismételt diabétesz kockázati tényezők, így a nem megfelelő táplálkozás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, dohányzás terén csak saját magunkra számíthatunk, más nem tud helyettünk változtatni” – vallja a szakember. Ha bővebben szeretne erről olvasni, Soltész Erzsi dietetikus segítségével még több választ kaphat a kérdésre.

A táplálkozás mellett fontos a mozgás, az aktív életmód. Milyen mozgásforma ajánlott a cukorbetegeknek? Keresse a választ az Alapvető kérdések a cukorbetegségről blokkban.

Cukorbetegség szövődményei

Mit ismer a népgyógyászat a cukorbetegség kezelésére?

A népgyógyászat számos olyan gyógynövényt ismer, amely cukorbetegség esetén ajánlott. A Györgytea tudásának alapja az a generációról generációra szálló ismeret, amelyet Gyuri bácsi tanult meg javasasszony nagymamájától. Az elismert és nagy tudású nagymama több receptet is hagyott unokájára különböző betegségekre, köztük a cukorbetegségre is. Gyuri bácsi ezt a receptet tökéletesítette a Diabess-Györgyteában, melyet először barátja számára kevert össze és alkalmazott sikerrel.

A gyermekláncfűgyökér, a csalánlevél, a közönséges orbáncfű virágos hajtás, a fekete áfonyalevél és a mezeikatáng-gyökér együttes hatása csökkentheti a cukorbetegség okozta kellemetlen tüneteket, megállíthatja a cukorszint folyamatos emelkedését, és ezáltal csökkentheti a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezek keveréke a Diabess-Györgyteában már több mint 20 éve bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága a gyógynövényeknek a tünetek kezelésében.

Miért pont Gyuri bácsi teakeverékét válassza?

1999-ben a Magyar Szabadalmi Hivatal bejegyezte a „vércukorszintet csökkentő magyar szabadalmat”.

4 ok, amiért a Diabess-Györgyteát válassza:

  • Csökkentheti a szövődmények kialakulásának kockázatát.
  • Kizárólag természetes összetevőkből készül.
  • A közelünkben termő gyógynövények alkotják összetevőit, ez azért optimális, mert szervezetünk az európai-magyarországi flórához van szokva, számára idegenek, szokatlanok és kevésbé hatásosak a távoli tájakon termő növények hatóanyagai.
  • Nincs benne vivőanyag vagy szintetikus anyag.

Kinek ajánlott a Diabess-Györgytea, és kinek a Fekete áfonyaleveles teakeverék?

A Diabess-Györgyteát kumarint tartalmazó vérhígítókkal párhuzamosan nem szabad fogyasztani. Mivel olyan növényekből áll, melyek serkentik az epeváladék termelését, epeköves cukorbetegeknek sem javasoljuk. Az epeköves cukorbetegek számára ezért Gyuri bácsi összeállított egy olyan keveréket, melyet ők is bátran ihatnak, hatása megegyezik a Diabess-Györgytea hatásával. A Fekete áfonyaleveles teakeverék (Epebarát cukortea) olyan növényekből áll, melyek anélkül csökkentik a vércukorszintet, hogy emelnék az epeváladék termelését.

Van különbség a filteres és a szálas Diabess-Györgytea között?

Gyakran kapjuk meg azt a kérdést, hogy van-e különbség a szálas és a filteres kiszerelés között. Összetevőiben és hatóanyagában teljesen megegyezik a két termék, így ebből a szempontból nincs különbség. A filteres egy praktikusabb kiszerelés, melyet munkahelyén, vagy utazások, nyaralások során is könnyedén elkészíthet. Itt a csapott evőkanál teafű áztatása és szűrése helyett ugyanis elegendő 2 db filter forró vizes áztatása.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom