Mákos céklatorta lett az év gyógynövényes, házi cukormentes tortája

A legjobb gyógyhatású alapanyagot tartalmazó tortát és a legötletesebb receptet is díjazták az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen. A megmérettetésre – melyre csak olyan recepttel lehetett pályázni, amely nem tartalmaz se cukrot, se fehér lisztet – idén 28 pályázat érkezett, melyből a 10 legkiválóbb recept jutott a döntőbe.

(Erős Antónia,  Lopes-Szabó Zsuzsa, Kunsági Gabriella, Szabó Gyuri bácsi)

A zsűri tagjai: Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere, a zsűri elnöke, Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2013-as és 2014-es győztese, Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Terápiás Dietetikus Munkacsoportjának vezetője, vezetőségi tag, Lopes-Szabó Zsuzsa, a Diabess-Györgytea képviseletében, Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa. A díjátadón jelen volt Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vezetője is.

A háziverseny döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be tortáikat. A legnépszerűbb alapanyag idén a mák, az erdei gyümölcs, a citrom és a málna volt, de olyan különleges alkotóelemmel is meglepték a zsűrit, mint a tökmag vagy a kecsketúró. Idén a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese a Körtés csokoládémousse torta lett, melyet a budapesti Erdődi Zsófia alkotott meg. 

A cukor- és lisztmentesség mellett idén a gyógynövények is hangsúlyt kaptak: a rangos zsűri most először különdíjjal értékelte a legfinomabb, gyógynövényt tartalmazó alkotást. A Diabess-Györgytea különdíját Kunsági Gabriella a Szép kis mákvirág fantázianevű tortájával nyerte el.

(Szép kis mákvirág)

A díjátadásnál Lopes-Szabó Zsuzsa, a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi társaságában hangsúlyozta, hogy a cég szívügyének tekinti a cukorbetegek sorsát, hiszen hírnevüket az első, komoly elismerést kapott terméküknek, a diabéteszre jótékonyan ható Diabess-Györgytea gyógyteakeveréknek köszönhetik. A Györgytea Kft. ügyvezetőnője a zsűri döntését így indokolta:

„Őseink a mákot a hosszú élet titkának tartották. Kevesen tudják, hogy a mákolaj az egyik legkiválóbb természetes szer a csontritkulás megelőzésére. Napi egy evőkanál mákolaj elfogyasztásával sokat tehetünk a csontjaik rugalmasságának megőrzéséért. A cékla, igaz nem gyógynövény, de vérképző élettani hatásai és magas vitamintartalma miatt az egyik legértékesebb tápnövényünk. Külön öröm volt látni, hogy egy cukrász a színezéshez is természetes alapanyagot használ fel. Számomra ennek a tortának volt a legjobb a textúrája, és egészen hihetetlen, hogy Gabriella az egész tortához mindössze 4 dkg eritritet használt édesítőként”.

A verseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott receptet az Alapítvány rövidesen nyilvánosságra hozza az alapítvány blogján (http://cukkerberg.blog.hu/).

A Diabess-Györgytea különdíjasát, Kunsági Gabriella hobbicukrászt szeretnénk alaposabban is bemutatni olvasóinknak, így a következő hírlevelünkben számíthatnak egy hosszabb anyagra, melyben Gabriella megosztja az olvasókkal, hogyan illeszti be a gyógynövényes összetevőket receptjeibe.

 

Galéria

Kattintson ide a galériáért!

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom