Világhírű cukorbetegek

Elvis Presley, Hemingway, Halle Berry, Sharon Stone és a képen látható VIII. Henrik: a világ leghíresebb emberei is küzdöttek, küzdenek a cukorbetegséggel. Egy biztos: a mozgás és a helyes táplálkozás csodákat tehet mindannyiunkkal a cukorbetegség elkerülésében, kezelésében.

vilaghiru_cukorbetegekA világ leghíresebb emberei is küzdenek ezzel a betegséggel. Van, akinek a terhesség alatt jelentkezik a cukorbetegség (Salma Hayek), van, aki vagy az 1-es (Nick Jonas, Bret Michaels, Halle Berry) vagy a 2-es (Larry King, Alec Baldwin) típussal küzd.

A listán szerepel még Elvis Presley, Sharon Stone, Elizabeth Taylor, Bryan Adams, Marlon Brando, Johnny Cash, Paul Cesanne, Ella Fitzegerald, Aretha Franklin, Gorbacsov, Ernest Hemingway, Marcello Mastroianni, Andrew Lloyd Webber és Ken Kesey, a Száll a kakukk fészkére világhírű írója. VIII. Henrik angol király is feltehetően cukorbeteg volt.

Magyarországon Somló Tamás, Hevesi Tamás, Erős Antónia, Demjén Ferenc a legismertebb cukorbetegek. És még sokan olyanok, akik nem hozzák nyilvánosságra a betegségüket.

Halle Berry, a szép Oscar-díjas színésznő állítása szerint gyógyítható a cukorbetegség. A 41 éves sztár, aki 1989 óta tudja, hogy cukorbeteg, és azóta inzulinnal kezelte magát.

Azt mondja, hogy ő legyőzte I-es típusú cukorbetegségét: drákói szigorúságú diétával, mozgással tartja karban cukorszintjét, és már nincs szüksége inzulinra.

Mit mondanak az orvosok a cukorbetegségről?

Igaz lehet-e a hír? A szakemberek azt mondják, képtelenség. Diétával, mozgással valóban sokat javíthat a beteg saját egészségén, de a betegség nem ”tűnik el”, akár I-es, akár II-es típusról beszélünk. Hollywoodi pletykáról lehet szó ezek szerint csupán.

A diabetológus szerint a cukorbetegség állandó orvosi felügyeletet kíván.
„Nem hiszem, hogy a színésznőnek I-es típusú cukorbetegsége lenne, hiszen az ún. inzulinfüggő diabéteszesek az életükkel játszanak, ha akár egyetlen napra is kihagyják az inzulinos kezelést. Abbahagyni az inzulint felelőtlen dolog, különösen a várandós kismamáknak, hiszen azt kockáztatják, hogy a baba születési rendellenességekkel jön a világra.” (Dr. Bettina Peter diabetológus)

Mindazonáltal a mozgás és a helyes táplálkozás csodákat tehet: 30 %-kal csökkentheti a diabétesz kialakulásának esélyét.

Amit még szem előtt kell tartani: méressék gyakran a cukorszintjüket, és ha magasabb a kelleténél, kérjenek szakmai segítséget. A cukorbetegek 50 százaléka nem akar tudomást venni a betegségéről, pedig az időben elkezdett kezelés nagymértékben csökkenti a súlyos szövődmények kialakulásának a veszélyét.

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom