Cukorbetegség a hálószobában

A diabétesz a mindennapok betegsége, mely a hálószobába is elkísér férfit és nőt egyaránt. A gyógynövények itt is segíthetnek.

A szexualitás még ma is sok tekintetben tabu témának számít, pedig egyik legfontosabb eleme életünknek. Arról pedig végképp keveset hallunk, hogyan érintik egyes betegségek ezt a területet. Egészséges emberek is küzdhetnek hálószobai gondokkal, a betegek pedig szinte egészen biztosan.

Lelki szempontból nehezíti a beteg érzelmi életét a gyakori hangulatváltás, az enyhe vagy erősebb depresszió. Mókuskerékhez hasonló a jelenség, hiszen az odabújás, a gyengédség, szeretet, melynek része a szex is, terápiával ér fel a nehezebb napokban. Igaz viszont, hogy a deprimált ember gyakran elriasztja partnerét, aki pedig segíthetne neki kilábalni a rosszkedvből.

cukorbetegseg-a-haloszobaban

Szexuális problémák cukorbeteg nőknél

  • A cukorbeteg ember gyakran túlsúlyos, ami nők esetében jelentősen csökkenti az önbizalmat. Ha nem érzi magát elég vonzónak egy nő, nem vágyik a csábításra, és ő maga sem tud csábító lenni. Pedig a legtöbb férfinak partnere, felesége a legszebb nő a világon.
  • A lelki okok mellett fizikai okai is vannak, ha nem megy minden simán. A női hormonháztartást is hátrányosan érinti a cukorbetegség. Az ösztrogén és progeszteron termelés csökkenésével csökken a hüvelyváladék, csökken a libidó. A hüvely szárazsága fájdalmassá teheti az együttlétet mindkét fél számára.
  • A magas vércukorszint gyakori hüvelygyulladást okoz, ez is súlyos probléma.
  • Ha inzulin pumpát visel a nő, azt kerülgetni kell az ágyban is. Hipoglikémia esetén azonnal enni vagy inni kell valamit, ami megszakítja az intimitást.
  • Tanácsoljuk a cukorbeteg nőknek, hogy a vércukor szükséges szinten tartása mellett gondoskodjanak a megfelelő hormonpótlásról. Ezt megtehetik a Gyuri bácsi-féle Cickafark teakeverék segítségével, mert ebben a teakeverékben fitoösztrogén (természetes hormonpótló) anyagok vannak. Emellett a táplálkozással is segíthetik a hormonháztartás egyensúlyban tartását: a lenmag, a szója, a sárgarépa és az alma is tartalmaz fitoösztrogén anyagokat.

Szexuális problémák cukorbeteg férfiaknál

Sok férfi cukorbetegnél is kialakulnak szexuális problémák a betegség szövődményeként. Egyik ilyen szövődmény lehet a merevedési zavar, a teljes vagy részleges impotencia. Ennek oka a kezeletlen diabéteszből adódó ideg-, és érkárosodás, mely csökkenti a pénisz vérellátását és erekciós problémákat okoz.
A magas vércukorszint negatív hatással van a tesztoszteron (férfi nemi hormon) termelésre is, mely elengedhetetlen a nemi vágy kialakulásához.
Tanulmányok szerint a férfi cukorbetegek 50%-ánál kialakulnak a szexuális problémák a betegség diagnosztizálásától számítva 10 éven belül. Segítség, megoldás természetesen létezik.
Elsősorban a helyes vércukorszintet kell kialakítani, karban kell tartani a betegséget, ebben segíthet a Diabess-Györgytea. Követni kell az orvos utasításait, ügyelni az étkezésre, eleget mozogni és rendszeresen mérni a cukorszintet.
Ha kialakul a nem kívánatos szövődmény, szintén azonnal szakorvoshoz (andrológus, urológus) kell fordulni. Ajánljuk még a Kisvirágú füzike teakeverékét napi 1-2 csészével, a délutáni órákban. Gyuri bácsi régen kidolgozta ezt a teakeveréket, mely megóvja férfitársait prosztatagyulladástól, vagy az impotenciától.
A táplálkozás terén segítenek: zeller (bármilyen formában fogyasztva), a fürjtojás, a barna sör. Utóbbi természetesen módjával. Kipróbált házi recept a fürjtojás sárgáját habosra keverni cukorral és felönteni egy pohárka barna sörrel.
Nem könnyű áthidalni a nehézségeket. De egy mély szereteten alapuló kapcsolatban egy kis leleményességgel és sok humorérzékkel egészen biztos ugyanolyan testi örömöket tudnak egymásnak a cukorbeteg partnerek nyújtani, mint egészséges társaik.

Kapcsolódó cikkek:
A cukorbetegek hétköznapjai
A cukorbetegség megelőzhető és visszafordítható? - 1. rész
A cukorbetegség megelőzhető és visszafordítható? - 2. rész

Tovább a Cukorbetegség cikkek oldalra

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom