Soltész Erzsébet – dietetikus

Soltész Erzsébet2006-ban lettem autoimmun cukorbeteg, ekkor kezdett el érdekelni a táplálkozástudomány. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem dietetikusi végzettséget, és ezen a területen találtam meg új hivatásom (eredeti szakmám közgazdász-rendszerszervező, hosszú ideig dolgoztam projektmenedzserként, HR szakemberként).

2012 óta veszek részt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjaiban. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny az egyik kedvencem, itt szakmai tanácsadóként 6 évig segítettem a zsűri munkáját. Fontos feladatom volt az elmúlt években az alapítvány ingyenes lakossági szűrőkörútjának koordinálása, és az Egy Csepp Világnap kiállítói és szakmai programjának összefogása. 2018-tól az Egy Csepp Egészségprogram üzletágban szervezek vállalati egészségnapokat, szűréseket, workshop-okat.

Rendszeresen kérnek fel szakértőnek a cukorbetegséggel kapcsolatos és más, táplálkozással összefüggő témákban, a TV műsorok, sajtóanyagok, online tanácsadások révén lehetőségem van hangsúlyozni a krónikus betegségek megelőzésének fontosságát.

Cukorbetegként és dietetikusként fő érdeklődési köröm a diabétesz megelőzése, illetve kialakult betegség esetén a megfelelő életminőség biztosítása az életmódkezelés révén, amelynek egyik legfontosabb eleme a kiegyensúlyozott táplálkozás. Folyamatosan figyelem az újonnan elérhető élelmiszereket, alapanyagokat, azok összetételét, elérhetőségét, gyakorlati felhasználási lehetőségeit. A lakossági és szakmai edukációs feladatok állnak hozzám legközelebb, így ezen a területen tervezem további szakmai pályafutásomat is.

Két iskolás gyermekem van, családommal Budapesten élünk. Cukorbetegségem inzulinnal kezelt, emellett a korszerű szakmai irányelveknek megfelelően táplálkozom, és rendszeresen mozgok. A szélsőségektől, divatirányzatoktól mentes egészséges étrendet próbálom a családommal és környezetemmel is elfogadtatni, legtöbbször sikerrel.

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

TÖLTSE LE A GYÖRGYTEA MOBILALKALMAZÁST!

Legyen kéznél mindig saját gyógynövényes tanácsadója.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom