Soltész Erzsébet – dietetikus

2006-ban lettem autoimmun cukorbeteg, ekkor kezdett el érdekelni a táplálkozástudomány. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem dietetikusi végzettséget, és ezen a területen találtam meg új hivatásom (eredeti szakmám közgazdász-rendszerszervező, hosszú ideig dolgoztam projektmenedzserként, HR szakemberként).

2012 óta veszek részt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjaiban. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny az egyik kedvencem, itt szakmai tanácsadóként 6 évig segítettem a zsűri munkáját. Fontos feladatom volt az elmúlt években az alapítvány ingyenes lakossági szűrőkörútjának koordinálása, és az Egy Csepp Világnap kiállítói és szakmai programjának összefogása. 2018-tól az Egy Csepp Egészségprogram üzletágban szervezek vállalati egészségnapokat, szűréseket, workshop-okat.

Rendszeresen kérnek fel szakértőnek a cukorbetegséggel kapcsolatos és más, táplálkozással összefüggő témákban, a TV műsorok, sajtóanyagok, online tanácsadások révén lehetőségem van hangsúlyozni a krónikus betegségek megelőzésének fontosságát.

Cukorbetegként és dietetikusként fő érdeklődési köröm a diabétesz megelőzése, illetve kialakult betegség esetén a megfelelő életminőség biztosítása az életmódkezelés révén, amelynek egyik legfontosabb eleme a kiegyensúlyozott táplálkozás. Folyamatosan figyelem az újonnan elérhető élelmiszereket, alapanyagokat, azok összetételét, elérhetőségét, gyakorlati felhasználási lehetőségeit. A lakossági és szakmai edukációs feladatok állnak hozzám legközelebb, így ezen a területen tervezem további szakmai pályafutásomat is.

Két iskolás gyermekem van, családommal Budapesten élünk. Cukorbetegségem inzulinnal kezelt, emellett a korszerű szakmai irányelveknek megfelelően táplálkozom, és rendszeresen mozgok. A szélsőségektől, divatirányzatoktól mentes egészséges étrendet próbálom a családommal és környezetemmel is elfogadtatni, legtöbbször sikerrel.

Soltész Erzsébet további cikkei:

Cukorbetegség és stressz
Cukorbeteg lettem! Mit csináljak? Kihez forduljak?
Megjósolható a cukorbetegség? Megakadályozhatjuk a kialakulását?
Cukrok és cukorhelyettesítők a diabéteszes étrendben
Gyümölcsöző életmódváltás
Cukorbeteg a vendégem! Mivel kínálhatom?
Soha többé csoki és fagyi? Mit ehet a cukorbeteg gyerek?
Nyár, grillpartik, esküvők – hogyan bulizzunk cukorbetegen?
Metabolikus szindróma – nem fáj, de halálosan veszélyes!
Nem kell félni a matektól! – hasznos tippek az egyszerűbb szénhidrátszámoláshoz
A vércukormérés nem csak a cukorbetegeknek fontos
Karácsony, kímélő üzemmódban – tippek nem csak cukorbetegeknek
Hogyan fogyhat a cukorbeteg?
Egy kicsi mozgás mindenkinek kell… cukorbetegek is elkezdhetik!
Allergia, ételintolerancia és diabétesz? Cukorbeteg étrend még egy kis csavarral…
Édes nyári pillanatok
Inzulinrezisztencia, a sokarcú anyagcserezavar
A cukorbetegség kerüli a feltűnést… Hogyan ismerjük fel? Mit tehetünk ellene?

Cikkek a cukorbetegségről

Tetszett Önnek ez a cikk? Ossza meg ismerősével!

Megújult a Györgytea mobilapp!

Kívül-belül megújult a Györgytea mobilapp, új köntösbe csomagoltuk és hasznos funkciókkal bővítettük.

Image
 
Image Image

Vásárolja meg a terméket!

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék, amelynek jótékony hatása a cukorbetegségre már hosszú ideje ismert.

Megrendelem

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tanácsokat kapni Gyuri bácsitól, hogyan óvja meg különféle gyógynövényekkel az egészségét, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozom